preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kada zvono zvoni?

1. sat: 07:30 - 08:15
2. sat: 08:20 - 09:05
1. veliki odmor
3. sat: 09:20 - 10:05
2. veliki odmor
4. sat: 10:25 - 11:10
5. sat: 11:15 - 12:00
6. sat: 12:05 - 12:50
7. sat: 12:55 - 13:40
8. sat: 13:45 - 14:30

KALENDAR
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Svjetski dan voda

Održiva energija

ČUVAJMO ŠUME

NAGRADE

Eko stvaraonica

Dobro došli u eko stvaraonicu naše škole.

Ovdje pogledajte naše umjetničke ostvaraje - likovne, literarne, glazbene, filmske, računalne, slikovnice, animacije - na već svima poznatu temu. Pogledajte i poslušajte našu eko himnu, video uradak učenika šestog razreda Male stvari za bolji svijet, prolistajte naše dvije eko slikovnice (papirnato izdanje nalazi se u školskoj knjižnici), pročitajte mudre izreke naših najmlađih učenika, učenika prvih razreda, pogledajte dvije likovne izložbe učenika 4. a razreda - Ples vjetra i Vjetrenjače u dvije različite likovne tehnike, kao i likovni radovi učenika predmetne nastave na temu Vjetrenjače. Pogledajte i nekoliko video uradaka šestaša, zanimljive stripove sedmaša, lijepe natpise napravljene u zanimljivom web 2.0 alatu, kako smo programirali vjetrenjače u LOGU, eko animacije osmaša, i još mnoštvo zanimljivih radova. Stvarali smo mi još toga, ali neke smo radove zbog značajnijeg edukativnog karaktera smjestili u Eko učionicu.

Vijesti

Što za mene znači zdrav način života? - eseji

Učenici šestih i sedmih razreda imali su neobičan zadatak za ponavljanje gradiva iz Informatike - napisati kratki esej na temu ŠTO ZA MENE ZNAČI ZDRAV NAČIN ŽIVOTA? te ga oblikovati u Wordu jednostavnim pismom i potkrijepiti to crtežom u Paintu, te sve skupa poslati nastavnici elektroničkom poštom. Time smo vježbali Oblikovanje teksta u Wordu, crtanje u Paintu, slanje privitka elektroničkom poštom, a usput smo promišljali o zdravijem životu. Pogledajte neke radove.


...Da bi bili zdraviji trebamo čuvati okoliš, voziti se biciklom, a ne automobilom jer iz automobila izlaze ispušni plinovi koji štete zdravlju i okolišu. Zbog ispušnih plinova dolazi do kiselih kiša koje štete prirodi i uništavaju razne kipove i spomenike. Općenito zdrava osoba ne puši, normalne je tjelesne mase, jede zdravo i fizički je aktivna. Općenito zdrav način života za mene je da jedemo zdravu hranu voće i povrće u većim količinama. Osoba treba biti i fizički aktivna, što znači da se treba baviti različitim oblicima vježbanja te kontrolirati svoje tjelo i sposobnosti. Za mene je zdrav način života da više vremena provoditi na zraku, u prirodi te više vremena provoditi šetajući...

Karlo Trčić, 7. razred

 

Nacrtao u Paintu- Karlo Trčić, 7. razred


Vrlo je važno živjeti u zdravoj i normalnoj obitelji gdje se djeca i roditelji uzajamno vole, slažu i tvore jednu zdravu zajednicu. Svi možemo doprinjeti tome zdravom životu tako da vodimo brigu o prehrani uzimajući iz prirode samo zdravo za život. Trebamo se baviti sportom, živjeti u prirodi i iskoristiti ju pravilno, ubirući biljke od kojih kuhamo čajeve. Postoje ljekovite biljke koje se koriste za razne bolesti, sve je to iz prirode dobro iskoristiti.

Na kraju da bi obitelj zdravo i sretno živjela treba se slagati, voljeti svoju braću i sestre te poštivati svoje roditelje koji nas ovome svemu uče.

Matej Žakić, 7. razred

Nacrtao u Paintu- Matej Žakić, 7. razred


Kretati se trebam svakodnevno. Mogu hodati do škole, u školu. A kad je vikend se malo provozati biciklom. To je vrlo dobro za mene. I vrlo važno. Na biciklu je zabava zagarantirana.

Svaki dječak ili djevojčica bi si trebao priuštiti 10 sati spavanja dnevno. Tijekom noći se ne stignem toliko odmoriti, a i sutra rano moram u školu tako da trebam odspavati i popodne. Najbolji je to lijek za umor i pospanost. A i sutra ću na nastavi bolje paziti i više ću zapamtiti.

Nerviramo se svi. Pa i ja. To nije dobro za zdravlje. Često se loše osjećam kad dobijem lošu ocijenu, kad smo neispavan, kad se s nekim posvađam... Sve to utječe na zdravlje. To nije dobro. NE trebam se nervirati. Najbolji lijek tome je da popričam s nekim i da mu sve svoje tjeskobe povjerim. Osjećat ću se ugodnije.

Karlo Szabo, 7. razred

 

Radove u cijelosti pogledajte u privitku.


Priloženi dokumenti:
ana_sporcic.doc (30.00 KB)
andrea_bator.doc (95.00 KB)
gabrijela__akovic.doc (62.00 KB)
gabrijela_marovic.doc (232.50 KB)
karlotrcic.doc (60.00 KB)
marino_bukvic.doc (31.50 KB)
matej_zakic.doc (279.50 KB)
silvija_vidic.doc (116.00 KB)
karlo_szabo.doc (89.00 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Kristina Slišurić   datum: 10. 9. 2012.

e-Dnevnik


Škola za život


Školska prehrana


PODRUČNE ŠKOLE

ŠMK JELOVNIK

Klikni na jelovnik.png

Priloženi dokumenti:
jelovnik.png


Kakvo je vrijeme?

 


Korisni linkovi
Institucije
 • MZOS
 • Carnet
 • Portal Škole
 • HSIN
 • AZOO
 • NCVVO
 • Office 365

Tražilice
 • Google
 • Yahoo
 • AskForKids

Priroda

Časopisi
 • Enter
 • BUG
 • VIDI
 • Meridijani
 • PC CHIP


Anketa
Kad odrastem bit ću:

Posjetite...


webmail

portal za škole

 


Učenički WEBovi
preskoči na navigaciju