preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kada zvono zvoni?

1. sat: 07:30 - 08:15
2. sat: 08:20 - 09:05
1. veliki odmor
3. sat: 09:20 - 10:05
2. veliki odmor
4. sat: 10:25 - 11:10
5. sat: 11:15 - 12:00
6. sat: 12:05 - 12:50
7. sat: 12:55 - 13:40
8. sat: 13:45 - 14:30

KALENDAR
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Svjetski dan voda

Održiva energija

ČUVAJMO ŠUME

NAGRADE

Eko igraonica

Dobro došli u web eko igraonicu OŠ "Matija Gubec" Cernik.

Poigrajte se i usput učite o ekološkim temama - riješite naše kvizove asocijacije koje su za vas pripremili učenici osmog razreda naše škole koji pohađaju nastavu informatike, interaktivne osmosmjerke i interaktivne križaljke, nadopunjaljke,kvizove koje su za vas pripremili mlad informatičari (učenici koji pohađaju dodatnu nastavu informatike), bojajte bojanke i usput učite o ekološkim temama i obnovljivih izvorima energije, igrajte društvene igre koje su pripremili naši učenici, igrajte online igrice na web mjestima koje smo pronašli za vas. Rješite test i provjerite koliko ste "zeleni" - jeste li ekološki osvješteni ili na tome morate poraditi. I naravno, tu su preporuke za čitanje koje vam je pripremila naša knjižničarka, a sve preporučene knjige možete posuditi u našoj knjižnice.

Želimo vam ugodno surfanje i dobru zabavu!

Vijesti

Preporuke za čitanje

Godina 2012. međunarodna je godina održive energije za sve pa smo u knjižnici pripremili malu izložbu knjiga i tekstova koji se bave ekološkim temama te izdvojili nekoliko naslova iz naše knjižnice o ovoj temi koje preporučamo za čitanje.


Hrvoje Hitrec prije je više od trideset godina napisao roman „Eko Eko“, znanstvenofantastičnu bajku i prvi hrvatski ekološki roman za djecu i mlade. Ovaj roman nagrađen je nagradom „Ivana Brlić-Mažuranić“ 1980. godine. Roman govori o djevojčici Vesni, blizancima Vokiju i Tokiju te sedamnaestogodišnjem Krcku  koji žive u malenome mjestu u prirodi, ali mjestu uz divlje odlagalište otpada. Jednog se dana zbio neobičan i fantastičan događaj koji ih je odveo u veliku pustolovinu – u svemir, na nepoznate planete, gdje su upoznali različite stanovnike svemira, ali i naučili zašto i kako čuvati okoliš.

 

Roman američkog autora Carla Hiaasena „Za sve je kriv jedan ćuk“ govori o dječaku Royu Eberhartu koji se preselio i upisao u novu školu. Ovdje je stekao neke neprijatelje, ali i upoznao neobične nove prijatelje s kojima se zajedno borio protiv velike tvrtke kako bi spasio ćukove. Ćukovi žive na zemlji na kojoj je tvrtka htjela sagraditi restoran.

 

Naša autorica Nevenka Videk u svojim se djelima bavi ekološkim temama. U slikovnici „Pismo iz Zelengrada“ prgovora o problemu onečišćenja šuma i voda iz usta njihovih stanovnika, životinja.

 

 

 

Najmlađima u čitateljima naše škole preporučila bih šarenu slikovnicu „Tajne i zgode nestašne vode“ Aljoše Vukovića i Branke Hollingsworth kojoj je tema, naravno, voda.

 

 

Za one koji žele više naučiti o vodi, stalagmitima, stalaktitima, snijegu … preporučujemo dva djela: „ Kapljica i kamen“ Damira Lackovića te „Čarolija snježne pahulje“ našeg poznatog meteorologa Milana Sijerovića.

 

U knjižnici možete pregledati i „Knjigu o vodi“ Sibile Petlevski, enciklopediju Ekologija te „Dječji atlas prirode“.

Sve preporučene knjige posebno su izdvojene u knjižnici kod panoa Međunarodne godine održive energije za sve.

Vaša knjižničarka

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Kristina Slišurić   datum: 10. 9. 2012.

e-Dnevnik


Škola za život


Školska prehrana


PODRUČNE ŠKOLE

ŠMK JELOVNIK

Klikni na jelovnik.png

Priloženi dokumenti:
jelovnik.png


Kakvo je vrijeme?

 


Korisni linkovi
Institucije
 • MZOS
 • Carnet
 • Portal Škole
 • HSIN
 • AZOO
 • NCVVO
 • Office 365

Tražilice
 • Google
 • Yahoo
 • AskForKids

Priroda

Časopisi
 • Enter
 • BUG
 • VIDI
 • Meridijani
 • PC CHIP


Anketa
Kad odrastem bit ću:

Posjetite...


webmail

portal za škole

 


Učenički WEBovi
preskoči na navigaciju