preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kada zvono zvoni?

1. sat: 8:00 - 8:40
2. sat: 8:45 - 9:25
veliki odmor
3. sat: 9:45 - 10:25
4. sat: 10:30 - 11:10
5. sat: 11:15 - 11:55
6. sat: 12:00 - 12:40

 

KALENDAR
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Svjetski dan voda

Održiva energija

ČUVAJMO ŠUME

NAGRADE

Tražilica
Vijesti

Međunarodni dan dječje knjige - intervju

Knjiga! Zvuči vam zanimljivo ili dosadno? Vrijeme je da obilježimo i Međunarodni dan dječjih knjiga. "Najzanimljivija" knjiga za učenike je lektira.


Mnogi je ne čitaju jer ima puno stranica ili je dosadna. Knjiga ima različitih vrsta, od onih za djecu do onih za starije osobe. Najdraža knjiga, uspavanja maloj djeci je bajka. Autori knjiga žele napisati što bolju knjigu kako bi oduševili čitatelje i pojasnili glavnu temu. Ne zaboravite da ćete kroz knjigu naučiti više stvari koje prije niste znali.

Barbara Dukanović, 6. b

Kako bi dobili bolji uvid u čitalačke navike učenika naše škole odlučili smo postaviti par pitanja našj knjižničarki Kristini Dujmović, koja ima najbolji uvid u to koliko naši učenici posjećuju knjižnicu i za kakvim sadržajima najradije posežu.

Novinari: Kakve knjige učenici najradije posuđuju?
Knjižničarka: Učenici najčešće posuđuju knjige za lektiru. Od kada smo se preselili u novu knjižnicu, učenici rado dolaze pregledavati knjige na policama, pa su počeli posuđivati naslove koji nisu u lektiri. Ali, još uvijek su na prvom mjestu lektirni naslovi.


Novinari: Jeste li zadovoljni odazivom učenika?
Knjižničarka: Ove školske godine odaziv učenika u knjižnicu je puno bolji nego prošle godine. Razlog je sigurno novi prostor knjižnice s čitaoničkim mjestima pa učenici mogu sjesti i pregledavati knjige i časopise. Vjerujem da će zanimanje učenika za knjižnicu rasti i dalje.

Novinari: Poštuju li učenici rokove za vraćanje knjiga?
Knjižničarka: Moram reći da samo dio učenika vraća knjige na vrijeme i njih želim pohvaliti. Pozvala bih i ostale da vraćaju knjige u roku jer jedino tako svi učenici mogu na vrijeme doći do knjige za lektiru.

Novinari: Paze li učenici na knjige i vraćaju li ih urednima?
Knjižničarka:Ove su godine učenici vraćali uredne knjige, bilo je samo nekoliko loših primjera. Knjige se najviše oštećuju nošenjem u školskoj torbi (a neki učenici danima nose knjige u torbi). Po knjigama se ne smije šarati ni pisati, a niti "učima" označavati gdje smo stali čitati.

Novinari: Koliko puta ste došli u situaciju da se knjiga zametne tj. izgubi?
Knjižničarka: Bilo je nekoliko slučajeva da u učenici izgubili knjige. To smo riješili tako da je učenik kupio novu knjigu. Drago mi je da se to ne događa često.

Novinari: Postoji li ljestvica najtraženijih knjiga?
Knjižničarka: Ne uzimajući u obzir lektirne naslove, najviše se posuđuje "Durica" (strip Ivice Bednjanca), "Kronike iz Narnije" (čitaju ih i oni kojima nije zadana lektira), "Dnevnik Pauline P."  autorice Sanje Polak.

Novinari: Smatrate li da naši učenici čitaju više od zadanog plana (lektire)?
Knjižničarka: Većina učenika čita samo lektirne naslove, ali ima i onih koji čitaju više od zadanog. Drago mi je da takvih učenika ove godine ima više, a nadam se da će biti i brojniji. Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Kristina Slišurić   datum: 1. 4. 2011.

e-Dnevnik


Škola za život


Školska prehrana

PODRUČNE ŠKOLE

Kakvo je vrijeme?

 


Korisni linkovi
Institucije
 • MZOS
 • Carnet
 • Portal Škole
 • HSIN
 • AZOO
 • NCVVO
 • Office 365

Tražilice
 • Google
 • Yahoo
 • AskForKids

Priroda

Časopisi
 • Enter
 • BUG
 • VIDI
 • Meridijani
 • PC CHIP


Anketa
Kad odrastem bit ću:

Posjetite...


webmail

portal za škole

 

preskoči na navigaciju