preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kada zvono zvoni?

1. sat: 07:30 - 08:15
2. sat: 08:20 - 09:05
1. veliki odmor
3. sat: 09:20 - 10:05
2. veliki odmor
4. sat: 10:25 - 11:10
5. sat: 11:15 - 12:00
6. sat: 12:05 - 12:50
7. sat: 12:55 - 13:40
8. sat: 13:45 - 14:30

KALENDAR
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Svjetski dan voda

Održiva energija

ČUVAJMO ŠUME

NAGRADE

Tražilica
Vijesti

Intervju o našim web stranicama na Portalu skole.hr

Nakon godinu dana, Uredništvo Portala skole.hr  pitali su nas kao pobjednike prošlogodišnjeg CMS natjecanja 'Skockajte web!' o novostima na našim webovima i u uredništvima... Pročitajte članak...


LINK na članak

INTERVJU U CJELOSTI PRENOSIMO I OVDJE

Nakon godinu dana, upitali smo prošlogodišnje pobjednike CMS natjecanja 'Skockajte web!' o novostima na njihovim webovima i u njihovima uredništvima... Pročitajte o njihovim iskustvima i savjetima za sve škole! U Osnovnoj školi Matija Gubec Cernik razgovarali smo s Kristinom Novak, učiteljicom informatike.

Kako je prošlogodišnja pobjeda na CMS natjecanju 'Skockajte web!' utjecala na rad vašeg web uredništva? Je li se uključilo više učenika i/ili nastavnika u rad na webu?

Prošlogodišnja (treća) i preprošlogodišnja (prva) nagrada na natjecanju „Skockajte web!“ veliki nam je poticaj da i dalje radimo i unapređujemo naše školske web stranice jer nam govori da i šire od naše lokalne sredine nailazimo na odobravanje i pohvale. Naravno da smo ponosni na svoj rad kad dobijemo nagradu – za svakog je nagrada veliki poticaj.

Ove smo godine uključili u rad i našu knjižničarku i njenu grupu Knjižničara koji će nam svaki mjesec preporučiti knjigu za čitanje i to ćemo objavljivati u rubrici KNJIŽNIČARI PREPORUČUJU. Ove godine u rad ćemo uključiti i nekoliko zainteresiranih petaša kako bi i početnike na tom području uveli u rad.

Ostali suradnici na Webu i dalje su isti: Foto skupina i Novinarska skupina te povremeno učenici i učiteljice razredne nastave.

Cilj nam je ove godine uključiti sve učitelje predmetne nastave da sa svojim multimedijalnim materijalima (križaljkama, prezentacijama, zadacima, pitanjima, simulacijama u digitalnom obliku) upotpune našu e-učionicu. Trenutno radimo na tome.

Jesu li vam bile korisne nagrade koje ste dobili na natjecanju, kako ste ih iskoristili?
Prve godine dobili smo televizor koji smo smjestili u našu novu Knjižnicu. Druge godine dobili smo skener koji smo smjestili u informatičku učionicu i koristimo ga kako u nastavi tako i u pripremanju materijala za web stranicu.

Ima li novosti na vašem webu u odnosu na prošlu godinu, jeste li napravili neke veće promjene?
Ove godine na našem webu prioritetna područja na kojima ćemo intenzivnije raditi su nam:

  • e-učionica – izbornik u kojem donosimo različite teme za učenike i ostale zainteresirane, a koje su napravljene s namjerom da se iz njih može naučiti, poučavati, vježbati. Svi sadržaji su isključivo autorski radovi učenika/učitelja naše škole, dakle, ne objavljujemo kopirane podatke iz drugih izvora. Tako ovdje možete pronaći mnoštvo prezentacija, referata, križaljki, zadataka kojima ćete naučiti nešto novo, ponoviti već naučeno gradivo, vježbati ili se jednostavno zabaviti.
  • Ekologija – smatramo kako je potrebno više educirati učenike i roditelje o ekološkim problemima i izazovima današnjice i održivom razvoju. Prema nacionalnom kurikulumu „odgojem i obrazovanjem za zaštitu okoliša i održivi razvoj učenici otkrivaju i uspostavljaju višestruke i raznolike odnose između prirodnih, društvenih, gospodarskih i kulturnih dimenzija okoliša. Razvijaju razumijevanje za složenost problema što ih u odnosu na okoliš donose promijenjeni uvjeti života te društveni, gospodarski i tehnološki razvoj. Učenici izgrađuju pozitivan sustav vrijednosti u odnosu na potrebu očuvanja kvalitete okoliša te racionalno korištenje prirodnih izvora. Osobito usvajaju vrijednosti kao što su obzirnost, umjerenost, štedljivost, solidarnost i poštovanje samih sebe i drugih ljudi, prirode, okoliša te njihovih izvora i zaliha za sadašnje i buduće naraštaje, biološke i kulturne raznolikosti te planeta Zemlje u cijelosti.“ Na web stranicama škole nastojat ćemo objavljivati savjete za očuvanje okoliša, zanimljivosti vezane za ekološke teme, vijesti iz ekologije, a u tijeku je i izrada online tečaja kojemu je cilj senzibiliziranje učenika za ekološke teme i osvještavanje mogućnosti individualnog djelovanja na području zaštite okoliša.

Je li se vaša škola prijavila i na ovogodišnje CMS natjecanje?
Da, prijavili smo se i ove godine :).

Imate li savjet za webove škola koje se natječu ove godine?
Dobra organizacija, puno volje, ljubavi i strpljenja i uspjeh sigurno neće izostati.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Kristina Slišurić   datum: 15. 9. 2010.

e-Dnevnik


Škola za život


Školska prehrana


PODRUČNE ŠKOLE

ŠMK JELOVNIK

Klikni na jelovnik.png

Priloženi dokumenti:
jelovnik.png


Kakvo je vrijeme?

 


Korisni linkovi
Institucije
 • MZOS
 • Carnet
 • Portal Škole
 • HSIN
 • AZOO
 • NCVVO
 • Office 365

Tražilice
 • Google
 • Yahoo
 • AskForKids

Priroda

Časopisi
 • Enter
 • BUG
 • VIDI
 • Meridijani
 • PC CHIP


Anketa
Kad odrastem bit ću:

Posjetite...


webmail

portal za škole

 


Učenički WEBovi
preskoči na navigaciju