preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kada zvono zvoni?

1. sat: 07:30 - 08:15
2. sat: 08:20 - 09:05
1. veliki odmor
3. sat: 09:20 - 10:05
2. veliki odmor
4. sat: 10:25 - 11:10
5. sat: 11:15 - 12:00
6. sat: 12:05 - 12:50
7. sat: 12:55 - 13:40
8. sat: 13:45 - 14:30

KALENDAR
« Travanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Svjetski dan voda

Održiva energija

ČUVAJMO ŠUME

NAGRADE

Tražilica
Vijesti

Upoznavanje novih prijatelja


Upoznavanje novih prijatelja

 

Danas su u našu školu došli učenici 4. b razreda iz Okučana.

Kad su došli, otišli smo zajedno u knjižnicu. Zajedničko druženje započeli smo kvizom. Pitanja iz kviza bila su iz knjiga „Pet prijatelja u novoj pustolovini“, „Esperel – grad malih čuda“ i „Tajna Zmajevog vrta“, knjiga, koje smo čitali u Mjesecu knjige. Kad bi netko rekao točan odgovor, mi bismo pljeskali. Kad je završio kviz, bilo je neriješeno (13:13). Imali smo malo vremena da pogledamo knjige po knjižnici i da popričamo s novim prijateljima. Mi smo im pripremili poslovice o čitanju i knjigama te straničnike ili bookmarkere. Oni su nama isto poklonili straničnike različitih oblika (žirafa, čovjek,…). Na njima su pisale isto poslovice.

Podijelili smo se u skupine. Svatko iz jedne grupe došao je po kovertu u kojoj je bio zadatak iz pročitanih knjiga. Netko je dobio da intervjuira pisca priče, a netko da nacrta naslovnicu knjige. Kad su svi bili gotovi, gledali smo intervjue i prezentacije naslovnica knjiga. Mi smo od Okučanaca dobili čitalačke putovnice u koje možemo upisati koje smo knjige pročitali. Otišli smo iz knjižnice van. Tamo smo se podijelili u dvije grupe. Morali smo puhati u balone kako ne bi pali na zemlju, a ruke su nam morale biti na leđima.

Kad smo se malo poigrali, pozdravili smo nove prijatelje i oni su autima otišli u Okučane. Bilo je zabavno upoznati nove prijatelje!

                                              Patrik Petrušić, 4. a


Danas nam je došao 4. b razred iz Okučana!

Kada smo doručkovali, išli smo u knjižnicu s 4. b razredom. U knjižnici smo se natjecali u kvizu poznavanja knjiga koje smo pročitali u Mjesecu knjige. Kad je završio kviz, bili smo izjednačeni u bodovima. Bruno i ja smo im podijelili straničnike i poslovice o čitanju i knjigama. Kada smo podijelili sve, onda su oni nama podijelili svoje straničnike! Na svakom straničniku su pisala njihova imena. Ja sam izvukla ime Kristina. Kada sam pitala tko je Kristina, došla je do mene. Viša je od mene. Ona mi je rekla da imam lijepu majicu, a ja sam njoj rekla da ima lijepe tajice. Još smo malo pričale kada je knjižničarka rekla da sjednemo s parom kojeg smo izvukli. Dala nam je papir za otisak svog prsta. Potom smo na prst napisale tajnu poruku. Poruku smo otisnule na gotov otisak prsta. Napisale smo istu poruku koja je glasila: -“Jako si lijepa!“

Kada smo pročitale, Kristina mi je dala broj svog mobitela i svoju adresu, a i ja sam njoj dala. Malo smo čitale knjige. Učiteljice su nam rekle da sjednemo na svoja mjesta. Zadale su nam još jedan zadatak. Mi smo trebali odglumiti intervju novinarke i Sanje Lovrenčić (napisala je Esperel). Svi smo glumili u našoj skupini pred svima u knjižnici.

Na kraju smo, vani, igrali igru balonima. Dvije skupine i dva balona. Trebalo je zadržati balone u zraku pušući u njih. Zasladili smo se čokoladnim bananicama, a onda su gosti krenuli svojim kućama.

Ovo mi je bio najbolji dan, jer sam upoznala novu prijateljicu i druge prijatelje, a i jako sam se zabavila.

                                                               Mia Jurković, 4. a

Ostale fotografije možete pogledati u našoj Foto-galeriji ili na OVOJ POVEZNICI.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Alen Brkić   datum: 24. 11. 2015.

e-Dnevnik


Škola za život


Školska prehrana


PODRUČNE ŠKOLE

ŠMK JELOVNIK

Klikni na jelovnik.png

Priloženi dokumenti:
jelovnik.png


Kakvo je vrijeme?

 


Korisni linkovi
Institucije
 • MZOS
 • Carnet
 • Portal Škole
 • HSIN
 • AZOO
 • NCVVO
 • Office 365

Tražilice
 • Google
 • Yahoo
 • AskForKids

Priroda

Časopisi
 • Enter
 • BUG
 • VIDI
 • Meridijani
 • PC CHIP


Anketa
Kad odrastem bit ću:

Posjetite...


webmail

portal za škole

 


Učenički WEBovi
preskoči na navigaciju