preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kada zvono zvoni?

1. sat: 07:30 - 08:15
2. sat: 08:20 - 09:05
1. veliki odmor
3. sat: 09:20 - 10:05
2. veliki odmor
4. sat: 10:25 - 11:10
5. sat: 11:15 - 12:00
6. sat: 12:05 - 12:50
7. sat: 12:55 - 13:40
8. sat: 13:45 - 14:30

KALENDAR
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Svjetski dan voda

Održiva energija

ČUVAJMO ŠUME

NAGRADE

Tražilica
Vijesti

Granada - grad za pamćenje

Učitelji Osnovne škole „Matija Gubec“ Cernik Ivan Galić i Katja Meseš te učenici osmog razreda Kristijan Jurković i Roberta Barišić sudjelovali su na drugom sastanku projektnog tima međunarodnog projekta TODAY'S SEEDS ARE TOMORROW'S FORESTS financiranog iz pretpristupnih fondova Europske Unije u okviru Comeniusa, dijela Programa za cjeloživotno učenje posredstvom Agencije za mobilnost i programe EU.


U razdoblju od 3. do 8. veljače u španjolskoj je Granadi održan drugi sastanak projektnog tima za provedbu međunarodnog Comenius projekta TODAY'S SEEDS ARE TOMORROW'S FORESTS (Danas sjeme, sutra šuma). U radu je sudjelovalo 15 učitelja i 22 učenika iz 9 partnerskih zemalja. Osnovnu školu „Matija Gubec“ Cernik predstavljali su dvoje učenika koji sudjeluju u radu projektnog tima od samog početka; Kristijan Jurković i Roberta Barišić te dvoje učitelja; učiteljica engleskog jezika Katja Meseš i prof. hrvatskog jezika Ivan Galić, koordinator projekta za Osnovnu školu „Matija Gubec“ Cernik.

 

Projektni tim Škole odradio je u posljednja tri mjeseca niz pripremnih aktivnosti koje su bile predstavljene na ovom sastanku. Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana sve su partnerske ustanove razmijenile „čarobne kutije“ u kojima su se nalazili tipični predmeti koji simboliziraju način slavljenja Božića u svakoj pojedinoj partnerskoj zemlji. Na osnovu dobivenih kutija svaka će organizacija u svojoj školi postaviti malu izložbu kojom će prezentirati partnerske države i njihove običaje. Naša je Škola u tijeku provedbe ove aktivnosti. Od ostalih aktivnosti valja napomenuti kako su učenici i učitelji uključeni u projekt pripremili niz odgovora na pitanja o zemlji, školskom sustavu, znamenitostima pripremljenim na prvom sastanku.

Nakon provedenih pripremnih aktivnosti, četveročlana se ekipa zaputila na u španjolsku pokrajini Andaluziju na kojem su promijenili 4 prijevozna sredstva, prešli 3 granice te proveli gotovo 10 sati na londonskom aerodromu Gatwick kako bi uhvatili jedini mogući let za Malagu iz koje su se autobusom zaputili za Granadu, grad od 250 000 stanovnika u podnožju gorja Siera Nevade. Naši domaćini iz škole Instituto de Enseñanza Secundaria "La Madraza" u 4 dana programa organizirali su nam niz aktivnosti vezanih uz projekt. Prije svega su koordinatori iz svih zemalja ukratko predstavili odgovore na pitanja te objasnili i prezentirati sadržaj „čarobne kutije“ s božićnim suvenirima. Nakon toga je došao red na učenike. Naši su učenici održali prezentaciju o tradiciji i običajima proslave božićnih blagdana u hrvatskim krajevima za što ih valja pohvaliti budući da su pokazali zavidnu razinu prezentacijskih vještina te znanja engleskog jezika koji je radni jezik čitavog projekta. Osim radnog dijela, ovaj je sastanak imao i svoj terenski dio na kojem su učenici i učitelji iz svake zemlje partnera posadili po jedno mlado stablo u vrt škole domaćina koji će im ostati kao trajni podsjetnik na sastanak.

U neformalnom dijelu programa naši domaćini su organizirali turistički obilazak svjetski poznate atrakcije; Alhambre – maorskog dvorca iz 13. stoljeća koji je svojevremeno bio sjedište sultana u pokrajini Al Andaluz, a koji danas posjeti oko 1,5 milijuna turista godišnje. Osam stoljeća maorske vladavine na tom području ostavilo je utjecaj do danas pogotovo u arhitekturi što se može vidjeti u svakom dijelu grada, pogotovo u staroj gradskoj četvrti Albacyn koja je kao i Alhambra spomenik pod zaštitom UNESCO-a.

Na kraju nam valja zahvaliti našim španjolskim prijateljima na toplom dočeku te najaviti novi susrest u Engleskoj od 19. do 22. ožujka na čijem planiranju naš projektni tim užurbano radi.

Koordinator projekta:  Ivan Galić, prof.

U privitku pročitajte putopis učenika Kristijana Jurkovića.


Priloženi dokumenti:
Granada-putopis.doc (34.00 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Kristina Slišurić   datum: 16. 2. 2013.

e-Dnevnik


Škola za život


Školska prehrana


PODRUČNE ŠKOLE

ŠMK JELOVNIK

Klikni na jelovnik.png

Priloženi dokumenti:
jelovnik.png


Kakvo je vrijeme?

 


Korisni linkovi
Institucije
 • MZOS
 • Carnet
 • Portal Škole
 • HSIN
 • AZOO
 • NCVVO
 • Office 365

Tražilice
 • Google
 • Yahoo
 • AskForKids

Priroda

Časopisi
 • Enter
 • BUG
 • VIDI
 • Meridijani
 • PC CHIP


Anketa
Kad odrastem bit ću:

Posjetite...


webmail

portal za škole

 


Učenički WEBovi
preskoči na navigaciju