2012-09-10 20:45:58

Sedmaši istražuju - činjenice o energiji

Na satu informatike sedmaši ponavljaju gradivo šestog razreda. Tema je Sustavno prikupljanje podataka na Internetu i Obrada teksta. Provodimo mini istraživanje i upoznajemo najvažnije činjenice o različitim izvorima energije, kao i pojmovima kao što su ozon, globalno zatopljenje, globalno zatamnjenje.

 

POGLEDAJTE ZADATAK i UČENIČKE RADOVE

Služeći se tražilicom na Internetu pronađi podatke na barem dvije različite web stranice (2 boda) o traženoj temi. Pomoću dobivenih podataka oblikuj tekst u Wordu prema  sljedećim uputama:

Veličina teksta 11, Font: Verdana, Poravnanje: obostrano, Naslovi: podebljano, strane riječi: ukošene.  (5 bodova)

U tekstu moraš imati oblikovanu barem jednu tablicu. (2 boda)

Tekst mora popratiti i barem jedna fotografija (1 bod) koju ćeš prethodno pronaći na webu i spremiti u svoju mapu (1 bod). Širina fotografije mora biti između 5 i 10 cm (1 bod) i ispod nje mora pisati što ona predstavlja u tekstualnom okviru bez rubova koji ćeš sam nacrtati (2 boda). Fotografija mora biti umetnuta unutar teksta, tako da je tekst omata, kao u ovom primjeru. (1 bod)

U dokument umetni zaglavlje u kojem će pisati lijevo poravnato tvoje ime i prezime te razred, ukošeno i veličinom 10. (2 boda)

U dokument umetni podnožje u kojem će pisati lijevo poravnato izvori  - adrese na Internetu na kojima si pronašao podatke za istraživanje. Veličina slova 10, tekst nije podcrtan i crne je boje. U desnom dijelu podnožja umetni datum. (3 boda)

Spremi rad u svoju mapu pod imenom koje piše u zagradi uz zadanu temu. (1 bod)

Ukupno bodova: 21

Ocjene: 0-9 nedovoljan, 10-12 dovoljan, 13-15 dobar, 16-18 vrlo dobar, 19-21 odličan

S R E T N O!

TEME:

Činjenice o solarnoj energiji (solarna_energija) Činjenice o biodizelu (biodizel) Činjenice o nuklearnoj energiji (nuklearna_energija) Činjenice o geotermalnoj energiji (geotermalna_energija) Globalno zatopljenje (globalno_zatopljenje) Globalno zatamnjenje (globalno_zatamnjenje) Kako zaštititi ozonski omotač? (ozonski_omotač)

Radove učenika nalaze se u privitku. Autori radova  učenici su sedmih razreda koji idu na izbornu nastau Informatike. Njihova imena pišu u zaglavlju svake datoteke, ako su poštivali pravila izrade zadatka.  Ponovite gradivo jer trebat će vam za kvizove :)


Osnovna škola "Matija Gubec" Cernik