2012-04-18 10:32:06

„Razmo“ doskitao u 4.b razred

Dječak Razmo, poznate spisteljice Astrid Lindgren, doskitao je u među učenike 4. b razreda i s njima se družio tijekom ožujaka i travnja. Učenici su svakodnevno imali priliku slušati roman „Razmo u skitnji“ u epizodama.

 Nakon svakog čitanja učenici su izrađivali crteže, ili pak rješavali listiće koje smo objedinili u slikovnicu. Svaki učenik je za sebe izradio i obilježivač za knjigu s motivima iz ovog romana. U nastavku pročitajte dojmove učenika u obliku pisama spisateljici.

Kristina Dujmović

Draga Astrid Lindgren,

sviđa mi se tvoja mašta. Čula sam tvoju priču, jako je lijepa. U njoj mi se svidjelo kako je jedna žena pitala Razma hoće li da mu ona bude mama.

Anita Matošević    

 Draga Astrid Lindgren,

sviđa mi se tvoja knjiga zbog toga što je Razmo pobjegao iz sirotišta da pronađe ljude koji će ga uzeti za svoga sina. Drago mi je što su Lif i Liander uhvaćeni. Na kraju bih volio da barem netko uzme Razma jer bi on volio imati roditelje koji će se brinuti za njega.

Pozdravlja te Patrik Jelančić  

Draga Astrid Lindgren,

ja te puno pozdravljam, a i tvoju obitelj. Želim ti reći da makar još oko 100 komada lektire napišeš i da pošalješ u svaku školu po 20 komada knjiga, ali da budu ukrašene i lijepe za vidjeti. Puno zdravlja,

tvoj Danijel Matić    

Draga Astrid Lindgren,

sviđa mi se tvoja knjiga „Razmo u skitnji“. Još otprije nam je čita naša knjižničarka iz škole. U toj knjizi mi se sviđa Oskar zato što je jako dobar prema Razmu. Nije mi se svidjelo kada su Lif i Liander pljačkali gospođu Hedberg. Od sveg srca te pozdravljam,

Petar Matošević          

Draga Astrid Lindgren,

učiteljica iz knjižnice nam čita vašu knjigu „Razmo u skitnji“. Jako mi se sviđa ta knjiga, zanimljiva je i puna pustolovina. Ima tu događaja koji su tužni, ali baš ti tužni događaji stvaraju pustolovine malog dječaka i najpoznatijeg skitnice Oskara. Potičemm vas da pišete još mnogo zanimljivih knjiga!

Pozdrav od Lee Vojvodić

Draga Astrid Lindgren,

knjiga „Razmo u skitnji“ mi se jako svidjela. Puna je zanimljivih događaja. Najzanimljiviji događaj mi je kada su Oskar i Razmo motrili Lifa i Liandera kako pljačkaju gospođu Hedberg. Ova knjiga puna je sretnih iščekivanja. Svima bih preporučio knjigu „Razmo u skitnji“.

Marin Matošević   

Draga Astrid Lindgren,

ova knjiga mi se jako svidjela jer u njoj ima puno likova i događaja. Posebno mi se svidjelo kad je Razmo upoznao Oskara i kada je on pošao s njim u skitnju. Ja u ovoj knjizi ne bih ništa mijenjala.

Pozdrav,                    

Sara Martinović     

Draga Astrid Lindgren,

meni se tvoja knjiga jako sviđa. Ali imam primjedbu na to što i Gunar nije išao s Razmom, Volio bih da je knjiga još malo duža. Knjiga ti je super.

Stjepan Friščić     

     


Osnovna škola "Matija Gubec" Cernik