2012-02-21 14:28:57

Knjižničari preporučuju u veljači

U veljači vam za čitanje knjižničari preporučuju napeti roman R. L. Stinea „Pogrešan broj“. O čemu se u knjizi radi prepričala je za vas Nikolina Lucić iz 8. b razreda.

„Sve će početi kao nedužna šala. Deena i njezina najbolja prijateljica Jade jedne će večeri nazivati zgodne dečke iz škole. Na djelu će ih, međutim, uhvatiti Deenin polubrat Chuck i zaprijetiti će im. Rekao je da će ih tužiti roditeljima ako mu ne dopuste da im se pridruži. Chuck počne nasumice okretati brojeve i prijetiti bilo kome tko se javi na poziv. Sve se čini tako uzbudljivo i zabavno, a onda Chuck nazove neki broj u Ulici straha. Ubrzo će im postati jasno da je broj koji su nazvali pogrešan. Šala im neće biti tako smješna kad shvate da se s druge strane linije događa ubojstvo, ubojica zna tko su i gdje žive, a oni nemaju koga pozvati u pomoć. Chuck je uhvaćen, a policija im ne vjeruje što se dogodilo. Deena i Jade same su uzele stvari u svoje ruke. Dosta puta su se našli već u škripcu. Ali na kraju sve je dobro završilo. Chucka su pustili iz zatvora, a oni su sa roditeljima otišli kući.“

Nikolina Lucić, 8. b

Bilješka o piscu

Robert Lawrence Stine, najpopularniji američki pisac za mlade, potpisao više od stotinu naslova u žanru trilera i horrora. Serijal Fear Street (Ulica straha) donio mu je svjetsku slavu. Njegove se knjige čitaju diljem svijeta.

R. L. Stine je svoje književno djelovanje započeo s pisanjem šala, a tek 1986. godine počeo je pisati horore za tinejdžere. Prvi njegov horor bio je „Blinde date“ koji je odmah postao vrlo popularan, kao i ostali romani koje je napisao kasnije. Danas je on poznat kao „Stephen King dječje literature“.

Nažalost, ako želite pročitati ovaj roman, morat ćete posjetiti gradsku knjižnicu.

 

 


Osnovna škola "Matija Gubec" Cernik