2011-06-08 08:51:20

Ljetna avantura

Uskoro će ljetni praznici, a tada imamo najviše vremena za čitanje onih knjiga koje bi htjeli pročitati, a ne stignemo jer moramo čitati lektiru. Zato pozivam sve da ove posljednje dane nastave iskoriste za posjet školskoj knjižnici kako bi izabrali nekoliko knjiga za čitanje u vrijeme praznika.

Naravno, posuditi se mogu i lektire za iduću školsku godinu, ako želite J. Preporučujem i posjet Gradskoj knjižnici Nova Gradiška koja u ljetnim mjesecima radi skraćeno, od 8:00 do 15:00.

 

Što nam za čitanje ljeti preporučaju učenici naše škole, Lucija Martinović i Karlo Szabo.

„ Čitati knjige je zabavno, ako imate zanimljivu knjigu punu radnje i zbivanja. Knjige koje bih vam preporučila, bit će vam zanimljive. Naprimjer, birajte pustolovne knjige koje imaju nastavak, jer će tamo biti puno zanimljivih i napetih zbivanja. Ovog ljeta bih preporučila za čitanje i tinejdžerske knjige. Preporučila bih posebno horor knjige koje je napisao R.L. Stine (za ove knjige morat ćete skoknuti do gradske knjižnice). A onima koji vole romantične i pustolovne knjige preporučila bih “Pet prijatelja“  Enid Blayton koji imaju puno zanimljivih nastavaka, „Maturalac“ Branke Primorac i dr. (a za ove knjige morate skoknuti samo do školske knjižnice). Za učenike koji idu u 3. i 4. razred (ali i ostale koji nisu pročitali) preporučujem sve knjige Sanje Polak i Sanje Pilić (Dnevnik Pauline P., Drugi dnevnik Pauline P., Pobuna Pauline P., Fora je biti faca, zar ne…).“

Lucija Martinović, 6.a

 

„Za čitanje tijekom praznika preporučujem bilo koji krimić R.L. Stine-a. R.L.Stine je prekrasan pisac koji svaku knjigu učini zanimljivom i napetom. Piše jako lijepe rečenice. U njegovim romanima ljudi umiru i nestaju bez traga. On piše jedne od najčitanijih krimića. Knjiga se brzo čita jer je prezanimljiva. Te knjige vole čitati tinejdžeri… Na neke njegove naslove snimljeni su filmovi. Čitajući njegove romane uljepšat ćete si ljeto.“

Karlo Szabo, 5.a

 

Dodajte ovim naslovima romane Mire Gavrana, Kronike iz Narnije ili koji drugi roman, i ljeto će zasigurno biti bogatije.

 

Vesele ljetne praznike želi Vam vaša knjižničarka

 


Osnovna škola "Matija Gubec" Cernik