2010-10-07 14:39:00

Dječji tjedan u našoj školi

Prvi tjedan listopada tradicionalno se obilježava Dječji tjedan. Tim povodom i u našoj školi provodilo se mnoštvo aktivnosti - pričaonica, izrada plakata, predstava., sportske igre... Pogledajte neke plakate učenika nižih razreda.

Kao i svake godine učenici i učitelji razredne nastave obilježili su Dječji tjedan. Provedene su razne aktivnosti. Tema ove godine je bila "Kad bi djeca vladala." Uz sportska natjecanja, likovne radionice, pisane radove, najveselije je bilo na sportskim aktivnostima i kazališnoj predstavi. Naša knjižničarka nam je pripremila čitaonicu uz knjigu Jakob i sedam lopova, a učiteljica iz glazbene kulture održati će sat glazbe i igre.

učenici i učiteljica 3. a razreda

KAZALIŠNA PREDSTAVA
Evo što o kazališnoj predstavi kažu Petra i Valentina, učenice 3. a razreda.

Vučko i Crvenkapica
Glumci i kostimi su bili odlično. Zajedno s likovima smo pjevali, smijali se i očekivali što će se na kraju dogoditi. Svima nam se predstava jako sviđala. Vučko, lovac i bakica su nas cijelo vrijeme držali u neizvjesnosti. Jedva čekamo da se ponovo vidimo s glumcima iz Slavonskog Broda!

Evo što o kazališnoj predstavi kaže Marija, učenica 4. a razreda

Dana 7.10. bila je predstava "Crvenkapica i Vučko". Došli smo u dvoranu i počela je zabava. Predstava je svima bila super pa tako i meni. Kazališna je predstava bila smiješna pa smo se svi dobro  nasmijali. Svima je bila najsmješnija baka. Glumili su ljudi i to mi je najbolje. Nitko nije pričao i glumci se se savršeno čuli. Glazba je bila dobra. Vuk je b io smiješan i zabavan. Crvenkapica je bila ljubazna, lovac Luka je bio živčan i nije bio jak, nikad nije vidio vuka, a baka je jaka i dobra. Najbolji dio je bio kad je baka vježbala.
Predstava je bila zabavna i smiješna. Bilo je super!
Marija Zirdum, 4. a

 

O pričaonici pročitaj više OVDJE.


O dječjem tjednu pisali su i NOVINARI

Nakon što su učitelji proslavili Dan učitelja, došao je i na nas red. Naime, ovaj tjedan slavimo Dječji tjedan! Dječji tjedan je posvećen svoj djeci na svijetu. Taj tjedan se trebamo više ponašati kao djeca i ne raditi poslove koji su namijenjeni roditeljima. Trebamo se više zabavljati, ali u skladu sa svojim odgovornostima i obavezama. Također se trebamo sjetiti djece iz Afrike koja nemaju dobro razvijeno obrazovanje u školama, koja nemaju pitke vode, te su primorani živjeti životom odraslih i brinuti se o obitelji. Zahvalimo se svima koji su nam omogućili obrazovanje i sretno djetinjstvo bez tuge i patnje. Zahvalimo se učiteljima, ravnatelju, roditeljima i svima koji su nam to omogućili. Djeco, sretan vam Dječji tjedan!

Mirna Gusić 7.a

 

Fotografirala: foto skupina


Osnovna škola "Matija Gubec" Cernik