2020-02-14 09:53:04

Valentinovo u našoj školi

Danas se obilježava dan zaljubljenih ili Valentinovo. Kakva je atmosfera u našoj školi pročitajte i pogledajte u nastavku. O Valentinovu je istražila Franka Sokić, pisma su pisana i podijeljena u organizaciji učiteljice Katje Meseš, glavni školski pano su uredile učiteljice Ivana Madžarević i Karmela Marić, a osmaši su na satovima Informatike izradili digitalne valentinovske razglednice. 

ŠTO JE VALENTNOVO?

Valentinovo je dan zaljubljenih tj. blagdan sv. Valentina.

KAKO SE U NAŠOJ ŠKOLI OBILJEŽAVA VALENTINOVO?

U našoj školi se obilježava Valentinovo tako da se u hodniku ispred velikog panoa i u knjižnici postave kutije u koje učenici ubacuju pisma dragim osobama, prijateljima, simpatijama,... Pisma se dijele na Valentinovo (14. veljače).

KAKO DJECA OBILJEŽAVAJU VALENTINOVO?

Djeca obilježavaju Valentinovo tako da si poklanjaju pisma, pjesme, slatkiše, druže se s prijateljima,..

KAKO ODRASLI OBILJEŽAVAJU VALENTINOVO?

Danas je rijetkost da si odrasle osobe poklanjaju pisma, pjesme ili poruke. Odrasli obično izlaze na večere, odlaze u šetnje, na putovanja, poklanjaju si poklone kao što su naprimjer: parfemi, nakit, bombonjere, slike (kao uspomene na sve lijepe trenutke)..

ČESTITKE ZA VALENTINOVO

Najstariju čestitku za Valentinovo napisao je francuski vojvoda Karlo Orleanski. Namjenio ju je svojoj supruzi dok je bio u zatočeništvu u Engleskoj.

 

Franka Sokić, 6.a

 


Osnovna škola "Matija Gubec" Cernik