2020-02-13 15:08:55

Održivo prirodu podržimo

Danas je u našoj školi održana edukacijska tribina o sprječavanju i pravilnom zbrinjavanju otpada u sklopu projekta „Održivo prirodu podržimo“ kojeg su odslušali naši učenici razredne nastave i područnih škola.

Projekt „Održivo prirodu podržimo“ provodi se na području Općine Staro Petrovo Selo, Općine Cernik i Općine Okučani. Projekt obuhvaća provedbu izobrazno-informativnih aktivnosti u svrhu izgradnje svijesti stanovništva o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvu, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta, s ciljem smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagališta.

Cilj današnjeg predavanja je podići svijest javnosti, a prije svega učenicima o važnosti razvrstavanja otpada, recikliranja, te u konačnici da se pridržavamo određenih koraka i pravila u pravilnom gospodarenju otpadom. Najveća količina otpada nastaje upravo u našim kućanstvima, a voditeljica ove tribine je dala odlične ideje kako možemo iskoristiti dobar dio toga otpada dalje u neke korisne svrhe.

Na kraju ove tribine učenicima je još jednom naglašeno kako moraju čuvati prirodu i okoliš koji nam daju hranu, vodu, te zrak koji udišemo, a priroda će nam zauzvrat podariti lijep, dug i sretan život u čistom okolišu!


Osnovna škola "Matija Gubec" Cernik