2020-02-11 14:52:33

Dan sigurnijeg interneta u našoj školi

Danas smo u našoj školi obilježili Dan sigurnijeg interneta kao i svake godine drugog utorka u veljači. U holu škole postavljena je izložba učeničkih radova (plakata, digitalnih plakata, literarnih radova, likovnih radova) na temu sigurnosti na internetu. Najiščekivaniji dio obilježavanja održao se za vrijeme velikog odmora. 

Učenici osmih razreda Lea i Bruno vodili su nas kroz kratki program gdje su istaknuli kako se danas obilježava Dan sigurnijeg interneta i zašto je to važno. Prikazan je službeni video današnjeg dana te video Isprepletena priča. Nakon toga su učenici upućeni da danas tijekom dana riješe kviz na službenoj stranici za obilježavanje Dana sigurnijeg interneta, a učitelji su upućeni da se pridruže webinaru „Na digitalnom tragu” kojeg će održati CARNET-ov odjel za Nacionalni CERT u 13:00 sati.
Slijedio je najišćekivaniji dio - voditelji su učenike pozvali da izvade svoje mobitele ili tablete, prijave se na prikazanu URL stranicu ili skeniraju dobiveni kod te pristupe rješavanju kviza kojeg je pripremila u alatu Socrative učiteljica informatike Kristina Slišurić. Kvizu je pristupilo 20 učenika, a najbolje ga je riješio Dominik Poletto, učenik 6. a razreda koji je primio nagradu (slušalice za mobitel, boca za vodu). Zaključili smo ovo događanje videom i porukom da je na internetu i društvenim mrežama dovoljna jedna riječ da bi nekoga usrećili ili rastužili, pa neka to bude lijepa riječ za sreću.

Više o ostalim aktivnostima koje smo proveli na današnji dan ili neposredno prije kako bi izložba bila spremna, pogledajte i pročitajte u izborniku SIGURNIJI INTERNET.

Prezentacija koju smo koristili nalazi se u privitku, a u njoj su i poveznice na prikazane video sadržaje.


Osnovna škola "Matija Gubec" Cernik