2019-11-16 08:35:31

Mjesec hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige, manifestacija koja više od dva desetljeća uspješno promiče knjigu i čitanje, održava se od 15. listopada do 15. studenoga svake godine.

 

Ovogodišnji moto  Mjeseca knjige glasi: „U ritmu čitanja“. Kao i svake godine u knjižnici su organizirana druženja, čitaonice, različite radionice s učenicima razredne i predmetne nastave, sudjelovanje u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja (Sara Došlić, Marino Crljenković i Mia Jurković), te akcija poticanja čitanja naglas “Cijeli Cernik čita” u kojoj su sudjelovali fotonovinari i mladi knjižničari, koji su zaustavljali prolaznike koji su bili voljni pogledati i pročitati na glas knjige koje su im se svidjele. Ljubitelji knjige, čitanja i druženja, ali i oni znatiželjni zaustavljali su se na naša dva „punkta“ gdje su čitali odlomke iz raznih knjiga. A za kraj smo ostavili naše drage prvašiće koji su po prvi puta posjetili našu knjižnicu i dobili svoje članske iskaznice koje će, nadamo se, često koristiti za podizanje mnogih knjiga i postati pravi knjigoljupci!

Ovim aktivnostima obilježili smo Mjesec hrvatske knjige, manifestaciju kojoj je cilj promocija hrvatske knjige, ali i čitanja općenito.

 Fotonovinarke


Osnovna škola "Matija Gubec" Cernik