2019-09-30 15:26:13

50. Dani kajkavske riječi u Zlataru

Izuzetno smo ponosni što smo i ove godine pozvani u Zlatar na 50. jubilarni Zbor malih pjesnika koji se održao u sklopu kulturne manifestacije Dani kajkavske riječi, 21. rujna u Osnovnoj školi Ante Kovačića u Zlataru.

U ovaj predivan zagorski gradić, ove su se godine uputili učenici osmih razreda naše škole- Lea Četrtek, Mia Jurković i Borna Gusić s voditeljicom Monikom Štrk, koji su uveličali ovu svečanost pisane riječi recitirajući pjesme slavonske tematike popraćene laganim zvucima tamburice u pozadini.
Na početku ovog pjesničkog susreta, svim prisutnim obratila se ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta dr. Jurja Žerjavića, gospođa Gordana Valjak te zahvalila svima koji promiču, čuvaju i njeguju kajkavski identitet. Naše pjesničko druženje i topli zvonki kaj obogatili su kroz program zbor i tamburaški orkestar. Posebno je dojmljiv bio kraj priredbe koji je osmišljen kao svojevrsni vremeplov ovih kajkavskih susreta, u kojem su se domaćini prisjetili svih ljudi koji su zaslužni za održavanje ove manifestacije kulture i koji su svojim entuzijazmom i ljubavi prema toploj kajkavskoj riječi ostavili u njoj neizbrisiv trag.
I ove smo godine u Slavoniju ponijeli bogatu žetvu stihova, toplih riječi, nezaboravnog druženja i pravog prijateljstva. A kako bismo našim prijateljima riječi uzvratili gostoprimstvo, pozvali smo ih na naš 26. Susret malih pjesnika 22. studenoga u Cerniku. Iskrene čestitke domaćinima na 50. jubilarnoj obljetnici ovog tradicionalnog blagdana tople kajkavske riječi!

Učiteljica Monika Štrk


Osnovna škola "Matija Gubec" Cernik