2019-06-03 12:35:16

Noć knjige 2019.

Noć knjige je manifestacija koja se temelji na promicanju knjige, kulture čitanja i uživanja u knjizi. Ove godine se po treći puta pridružila i naša škola, ali s malim zakašnjenjem. 

Nakon uvodne riječi koju je održala knjižničarka, čuli smo i omiljene ulomke iz različitih knjiga koje su pročitali učenici koji su sudjelovali u obilježavanju ovogodišnjeg okupljanja koje je trajalo od 17 do 20 sati u školskoj knjižnici. nakon razgovora o omiljenim knjigama slijedio je film Nedodirljivi koji je nastao po istoimenom romanu (nažalost knjiga još nije prevedena na hrvatski jezik).

Film Nedodirljivi je istinita priča o dvojici muškaraca koji se nikad nisu trebali susresti - Philippe, aristokrat koji je nakon nesretnog skoka padobranom ostao invalid, zaposli kao svog njegovatelja mladog Drissa, nedavno puštenog iz zatvora... Nakon nesreće u skoku s padobranom, Philippe, bogati aristokrat, zatočen je u svom domu. On zaposli Drissa da mu pomaže u kući. Driss je mladić iz siromašnog kvarta nedavno pušten iz zatvora. Ukratko, najmanje kvalificirana osoba za ovaj posao. Vivaldi i bend „Earth, Wind and Fire“, učen govor i jezik ulice, odijelo i trenirka susreću se u neminovnu sukobu. Dva suprotna svijeta sudarit će se i međusobno osvojiti, a iz njih će se izroditi neočekivano i istodobno ludo, smiješno i nepokolebljivo prijateljstvo. Jedinstvena je to veza iz koje frcaju iskre i koja će učiniti Philippea i Drissa nedodirljivima.

Nakon filma naše kratko druženje završili smo upisivanjem u Knjigu dojmova.

Hvala svim učenicima na sudjelovanju, nadam se da vam je bilo lijepo i da ćemo sljedeću Noć knjige obilježiti u još većem broju!

Knjižničarka


Osnovna škola "Matija Gubec" Cernik