2018-09-06 15:07:05

Kreće „Škola za život“…

U našoj školi 3. rujna, prigodnom svečanošću obilježen je početak nove školske i nastavne godine. Prvi dan škole je poseban dan koji se obično pamti cijeli život. Najviše uzbuđenja je, naravno, na licima malih prvašića. 

U 10:00 sati stihovima Lijepe naše započeli smo program dobrodošlice koji su pripremili učitelji i učenici viših razreda. Pjesmom, recitacijama, plesom i prigodnim programom pozdravljeni su prvašići i njihovi roditelji. Uvodnu riječ dobila je ravnateljica Reza Benković koja je svim prisutnima, a ponajviše prvašićima poželjela dobrodošlicu. Osvrnula se i na to kako je današnji dan za sve nas poseban jer je Osnovna škola „Matija Gubec“ Cernik ove školske godine uključena u eksperimentalni program "Škola za život", koji će se provoditi u 1. i 5. razredu u svim nastavnim predmetima, dok će u 7. razredu biti uključeni nastavni predmeti biologije, kemije i fizike. Naglasila je kako su učitelji, stručni suradnici i ona prošli program edukacije kako bi što spremnije ušli u ovu eksperimentalnu fazu reforme. Osvrnula se i na sve dobro što ova reforma nosi. Prvi dan nastave ujedno je i prvi dan provedbe projekta "Škola za život" u našoj školi, zbog čega su nas posjetili i  čelnici Brodsko-posavske županije, župan Danijel Marušić, zamjenik župana Damir Mirković, pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, sport i kulturu Anica Vukašinović te direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije Ružica Vidaković. Tu su bili i načelnik Općine Cernik Vitomir Žakić i mentorica i članica stručne radne skupine za provedbu eksperimentalnog programa „Škola za život“, Đurđa Trupinić. Gosti su također pozdravili prvašiće i poželjeli njima i učiteljima uspješnu  novu školsku godinu.

Učenici prvih razreda nakon priredbe po prvi su puta sjeli u svoje školske klupe i zajedno s roditeljima dobili prve informacije od svoje učiteljice. Na klupama su ih dočekali novi , digitalni udžbenici, a predstavnici županije uručili su im vrećice s poklonima.

SRETNO svim učenicima i djelatnicima naše škole u novim izazovima koje pred njih stavlja nova školska godina, puno uspjeha u učenju i što više dobrih ocjena!!!

Maja Milanović Cvjetković, knjižničarka


Osnovna škola "Matija Gubec" Cernik