2018-03-26 11:54:32

Poj riči materinske - u posjetu Primoštenu

Budući da su naš 24. susret malih pjesnika Slavonije i Baranje uveličali i naši dragi gosti iz Primoštena, ovih dana smo im uzvratili posjet. 

Naime, 19. ožujka 2018. u Osnovnoj školi Primošten održala se pjesnička manifestacija „Poj riči materinske“ i predstavila zbirka ponajboljih pjesama pristiglih na njihov natječaj. Na natječaju ne samo da je prošla nego je i pohvaljena pjesma „Budi se“ naše učenice 7. a razreda Monike Grgić (mentor Ivan Galić) kojoj još jednom čestitamo.

Kako smo donijeli sa sobom dašak Slavonije i svoje štokavsko narječje, učenici 6. a razreda Ana Valešić i Leo Relković (voditeljica Gabrijela Vojvodić) predstavili su naše mjesto i školu recitirajući poeziju i svirajući pjesmu „Ne dirajte mi ravnicu“.

Uz našu školu, u  programu su sudjelovale  škole iz raznih krajeva Hrvatske: OŠ Ante Kovačića - Zlatar, OŠ Matije Gupca – Gornja Stubica, OŠ Ivana fra Frane Jukića – Usora, OŠ Ivan Duknović, Marina – PŠ Vrsine i OŠ Rogoznica. Nakon završne svečanosti u školskom vrtu zajedničkim je snagama zasađena lipa koju je škola dobila na poklon od OŠ Matije Gupca, Gornja Stubica.

Zahvaljujemo OŠ Primošten na divnim trenucima i veselimo se sljedećem druženju.

 


Osnovna škola "Matija Gubec" Cernik