2017-11-21 11:55:02

Dan sjećanja na žrtve Vukovara

U Cerniku 17. studenoga navečer, uoči 26. obljetnice pada grada-heroja Vukovara, križnim putem i misom zadušnicom sjetili smo se žrtve Vukovara.

Obilježavanje je započelo u 17 sati okupljanjem u dvorištu samostana. Potom je krenuo križni put na cerničkoj Kalvariji gdje su uz fra Vjenceslava Janjića molile i cerničke žene tzv. Vukovarski kukuruzni put spasa. Na vrhu kalvarije ispred bijeloga križa vjernici su postavili lampione u obliku velikoga slova „V“ u čast gradu-heroju Vukovaru koji je svojom žrtvom i žrtvom svojih stanovnika i hrvatskih branitelja za nas pobjednik (victor).

Nakon križnog puta u crkvi sv. Petra misu je za sve poginule i nestale Vukovarce služio fra Vjenceslav Janjić, gvardijan i cernički župnik. Na svetoj  misi su sudjelovali i učenici naše škole (Inga Valešić, Marta Žakić, Lucija Oštrić, Barbara Matošević i Valentina Vonić) s prigodnim tekstovima koje su im pripremili naši učitelji Dino Jelinić i Robert Vujica. Ovom programu posvećenom gradu Vukovaru i sjećanju na njegovu žrtvu nazočili su i Reza Benković, ravanteljica OŠ "Matija Gubec", kao i načelnik općine Vitomir Žakić, te vjernici cerničke župe, kao i svi ljudi dobre volje.

Ostale fotografije možete pogledati u našoj Foto-galeriji ili na OVOJ POVEZNICI.


Osnovna škola "Matija Gubec" Cernik