2017-03-22 10:30:07

OTKRIVAMO HRVATSKU - CERNIK

Prošli tjedan naš lijepi Cernik posjetila je ekipa s Hrvatske radiotelevizije, povodom snimanja dokumentarne emisije naziva Otkrivamo Hrvatsku. U seriji dokumentarnih emisija Otkrivamo Hrvatsku gledatelji će moći doznati sve o malim mjestima koja dosad možda nisu imali prilike upoznati, a priče o povijesti, običajima, životu i planovima ispričat će njihovi stanovnici.

U emisji o Cerniku, gledatelji će moći upoznati bogatu kulturno-povijesnu baštinu, ovog malog mjesta smještenog sjeverno od Nove Gradiške, na južnim padinama Psunja i zapadnim padinama Požeške gore. Ekipa je snimala na nekoliko lokacija uključujući poznatu crkvu sv. Petra i Franjevački samostan, barokni cernički dvorac, HPD „Tomislav“, ali i našu školu.

Za potrebe snimanja održan je sat povijesti, rad s MicroBitovima, rad na lončarskom kolu, izrada maketa, te kuhanje bakinog džema.

Sve aktivnosti i snimanja odvijala su se pod budnim okom ravnateljice Reze Benković koja je za kraj rekla nešto više o ostalim aktivnostima i događanjima vezanim za našu školu.

Ponosni smo na naš Cernik i našu školu i sretni jer će zahvaljujući ovoj emisiji i ostali stanovnici Hrvatske biti upoznati s našom povijesti, običajima i životu u Cerniku.

Knjižničarka

   Maja Milanović Cvjetković


Osnovna škola "Matija Gubec" Cernik