2015-12-10 12:14:19

Ruksak (pun) kulture u našoj školi

    U utorak, 8. prosinca 2015.g., u našoj  je školi održana umjetničko-kulturna radionica projekta „Ruksak (pun) kulture. Projekt je dio kulturnog programa koji su zajedno pokrenuli Ministarstvo, znanosti, obrazovanja i sporta i Ministarstvo kulture, a cilj mu je približiti umjetnost i kulturu djeci i mladima koji žive u sredinama s ograničenom dostupnosti kulturnim i umjetničkim sadržajima.

Program su pripremili članovi udruge Kinematografi Osijek d.d., a sastojao se od projekcije filma „Tajna Kellsa“, za sve učenike, i filmske radionice „Crno bijeli svijet“.

  U radionicu je bilo uključeno 20 učenika 5. i 6. razreda. Kroz uvodno izlaganje  o filmu učenici su dobili osnovne informacije o sedmoj umjetnosti i o tome kako se snimaju filmovi. Nakon toga su se međusobno dogovorili o scenariju filma koji će snimati na radionici i  izradili knjigu snimanja na temu „prvog dana škole novog učenika“.Tematika je bila usmjerena ka toleranciji, a svoj film nazvali su „Muke jednog Luke“.

Učenici su bili kreativni, aktivni i imali priliku pokazati svoje ideje. Bili su zadovoljni viđenim i naučenim te izrazili želju da ponovo sudjeluju u sličnim projektima.

Nakon projekcije filma „Tajna Kellsa“ učenici koji su sudjelovali u radionici dobili su diplome, a održana je i projekcija filma kojega su snimili. Svi protagonisti filma nagrađeni su velikim pljeskom, a vjerujemo da je program kod većine učenika  potaknuo razvijanje njihove estetske kulture i umjetnosti.

Kronologiju događanja pogledajte na fotografijama u našoj Foto-galeriji (POVEZNICA).

„Muke jednog Luke“

Odmah ispod pogledajte film koji su učenici snimili za vrijeme radionice „Crno bijeli svijet“ u sklopu projekta Ruksak (pun) kulture ili na OVOJ POVEZNICI.

 

 


Osnovna škola "Matija Gubec" Cernik