2015-09-30 12:05:33

46. zbor malih pjesnika, Zlatar 2015.

Izuzetno smo ponosni što smo i ove godine pozvani u Zlatar na manifestaciju „Dani kajkavske riječi“ te u okviru nje Zbor malih pjesnika.

Ova je priredba dugi niz godina poveznica Zlatara i Cernika i prilika da se naša narječja čuju i u Zagorju i u Slavoniji. Na jednom mjestu okupila se cijela kajkavska Hrvatska, što pokazuje da je ova manifestacija, koja ove godine slavi svoju 46. obljetnicu, najvrjednija u smislu očuvanja kajkavske riječi.

Stoga su se učenici osmog razreda naše škole: Karmen Szabo, Petra Sokić i Roka Sokić predstavili kratkim programom na ovoj priredbi koja se održala u subotu, 26. rujna u Osnovnoj školi Ante Kovačića u Zlataru.

Naši su učenici predstavili svoj kraj pjesmom „O Slavoniji mojoj“ koju su izvele Karmen i Petra, a Roka je njihov nastup popratio laganim zvucima tambure u pozadini uz „Pjesmu rastanka“.

Na raspisani natječaj za Zbor malih pjesnika 2015., pristiglo je 296 pjesama i to je najbolji dokaz potpore i težnje za njegovanjem drage kajkavske riječi, a prati ga tiskani zbornik radova popraćen dječjim likovnim radovima. Ovu prigodu iskoristili smo da naše prijatelje riječi pozovemo na Susret malih pjesnika, 6. studenoga u Cerniku.

                                                Monika Kovarbašić

 


Osnovna škola "Matija Gubec" Cernik