2015-04-27 12:10:15

Terenska nastava učenika 3.- ih razreda

Dana 23.4.2015. učenici 3. a i b razreda te PŠ Banićevac imali su terensku nastavu. Posjetili su akumulacijsko jezero Bačicu. Cilj terenske nastave bio je vidjeti kako se voda iz jezera pročišćava i kako do nas, potrošača, dolazi kao pitka i čista voda.

Krenuli smo nakon užine u našoj školi. Formirali smo malu kolonu i hodali oko 30 min. Dočekala nas je naša voditeljica Klara Štefanović. Otišli smo do jezera – vidjeli smo njegovu veličinu, položaj jezera i izgled. Potom nas je voditeljica odvela do taložnice gdje se voda djelomice pročišćava. Vidjeli smo bazene u koje se dodaju kemikalije za pročišćavanje, crne vreće s ugljenom i poseban pijesak. Pokazali su nam čišćenje filtera nakon pročišćavanja. Bili su jako prljavi pa se stvorila gusta smeđa pjena koja je otišla u kanalizaciju. Bili smo i u „kontrolnoj sobi“ – tamo sve kontroliraju: tko i odakle dolazi/prilazi jezeru i potrošnju vode na našem području. U malom laboratoriju voditeljica je provjerila količinu klora u vodi za piće, tj. je li u dozvoljenim granicama.

Nakon toga pozdravili smo se s našom voditeljicom i izašli na sunce. Na samom prilazu zgradi učenici su uzeli svoje papire iz mape i akvarelom naslikali Bačicu.

I opet: mala kolona, 30 – tak učenika, 3 učiteljice i šetnja do škole….

Dan je bio kao stvoren za našu terensku nastavu!

                                                                            Učiteljica Klementina Đurić

Ostale slike možete pogledati u našoj Foto-galeriji ili na OVOJ poveznici.


Osnovna škola "Matija Gubec" Cernik