2008-11-12 00:00:00

Primili nagradu za najbolji web

U utorak, 11. 11. na svečanoj dodjeli nagrada Webfestivala 2008. koji se održao u sklopu Carnetove konferencije primili smo nagradu za NAJBOLJI web.


Pedagoginja škole sigurno i brzo dovezla je informatičarku do Tehničkog fakulteta u Rijeci. Parking metar do ulaza - kao iz snova. Samo je falio crveni tepih. No, šalu na stranu.
Na svečanoj dodjeli nagrada za najbolji web koja se održala jučer na Tehničkom fakultetu u Rijeci u sklopu Carnetove konferencije primili smo diplomu uz još dvije škole.

 

   


Više o tome zašto smo baš mi najbolji pročitajte na stranicama Webfestivala. Dio donosimo ovdje:
 

Ocjenjivački sud je pobjednicima na Webfestivalu 2008 proglasio webove sljedeće tri škole: 
              Osnovna škola „Matija Gubec“ Cernik

              II. gimnazija Osijek 

              III. osnovna škola Čakovec

Odabrani su se webovi prema ocjeni žirija istakli prema sva četiri zadana kriterija. Stranice ove tri škole nude sadržaje za sve korisnike svojih stranica, od učenika, preko nastavnika, do roditelja i generalne javnosti, a pokrivaju područja od osnovnih podataka o školi, do detaljnih informacija o nastavi i učeničkih radova. Osim službenih informacija, škole nude i neformalne stranice namijenjene učenicima, a obje nagrađene osnovne škole nude osobito bogate sadržaje za roditelje. Informacije objavljene na stranicama ovih škola ažurne su i prilagođene pojedinim grupama korisnika.

Također je pozitivno ocijenjeno što webovi pobjedničkih škola nude poveznice na niz vanjskih web stranica s informacijama korisnim za korisnike, kao i to što u izgradnji školskih web stranica sudjeluje više korisnika, a često i učenici škole. U tom pogledu, žiri osobito ističe II. gimnaziju Osijek zbog izuzetno aktivnog foruma na kojem podjednako sudjeluju učenici i nastavnici. 

Prema ocjeni ocjenjivačkog suda, ove su se škole istaknule i u načinu primjene CMS-a za škole, pazeći da stranice i sadržajni moduli koje nude svojim korisnicima ne budu samo oni preuzeti iz općenitog predloška CMS-a, već prilagođeni specifičnostima pojedine škole i čitatelja njenog weba. Također je pozitivno ocijenjeno i nastojanje škola da na njihovom webu ne bude praznih stranica.  


Osnovna škola "Matija Gubec" Cernik