preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kada zvono zvoni?

1. sat: 07:30 - 08:15
2. sat: 08:20 - 09:05
1. veliki odmor
3. sat: 09:20 - 10:05
2. veliki odmor
4. sat: 10:25 - 11:10
5. sat: 11:15 - 12:00
6. sat: 12:05 - 12:50
7. sat: 12:55 - 13:40
8. sat: 13:45 - 14:30

KALENDAR
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Svjetski dan voda

Održiva energija

ČUVAJMO ŠUME

NAGRADE

Tražilica
Vijesti

Stručna ekskurzija - profesionalno usmjeravanje osmih razreda

Dana 21. travnja u organizaciji Obrtničke komore Brodsko posavske županije učenici osmih razreda naše škole posjetili su Obrtničku i Industrijsko - obrtničku školu u Slavonskom Brodu. Ova stručna ekskurzija dio je profesionalnog usmjeravanja učenika osmih razreda.
 


Bliži se kraj školske godine.
Prije Ispred Obrtničke školepočetka uživanja u ljetnim praznicima učenici osmih razreda donose vrlo bitnu odluku u svom životu, a to je koju srednju školu upisati tj. što želimo biti po zanimanju.
Veliki broj učenika još se nije odlučio koju će srednju školu upisati, a o donošenju konačne odluke odlučila nam je pomoći Hrvatska obrtnička komora Brodsko-posavske županije koja je organizirala posjet Obrtničkoj i Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu.
Krenuli smo 21. travnja u 7.30 h ispred osnovne škole, a s nama su pošle razrednice Kristina Novak i Katarina Piljić te naša pedagoginja Tajana Furković.
U Slavonski Brod smo stigli oko 9 h. Najprije smo posjetili Obrtničku školu gdje nas je dočekao njihov pedagog te nam predstavio način rada škole i zanimanja koja nude u toj školi. Nakon govora pedagog nas je poveo u razgledanje raznih praktikuma u kojimKrojački praktikuma učenici odrađuju svoju praksu. Neki od praktikuma su: pekarski, krojački, kuharski, tapetarski…
Nakon obilaska Obrtničke škole zaputili smo se u Industrijsko-obrtničku školu u kojoj je bilo veoma zanimljivo, posebno dečkima jer su ta zanimanja više za njih. Vidjeli smo neke od praktikuma kao što su praktikum za bravara, vodoinstalatera, plinoinstalatera, automehaničara i mnoge druge. Nakon obilaska praktikuma  obišli smo neke učionice tehničkih crtača te vidjeli izradu tehničkoga crteža na računalu. Poslije obilaska dobili smo sendviče, sokove, te blok za pisanje i kemijsku olovku od Hrvatske obrtničke komore.
Kako bismo vidjeli gdje će učenici koji završe Industrijsko-obU bravarskom praktikumurtničku školu raditi, posjetili smo tvornicu «Đuro Đaković». Ono što nas se posebno dojmilo bile su zaštitne kacige koje smo dobili na poklon i u kojima smo izgledali kao skupina malih građevinara.
Poslije posjeta tvornice zaputili smo se u Tapetariju Haurdić gdje smo vidjeli kako namještaj dobiva svoj novi izgled tapeciranjem u razne materijale. U tapetariji smo dobili spužve koje nam mogu poslužiti u različitim poslovima kao npr. u pranju automobila. Naše posljednje odredište bio je auto salon Ćirić u kojem smo vidjeli razna zanimanje koja su potrebna kako bi tako veliki autosalon radio, a neka od zanimanja su: računovođa, trgovac, automehaničar, lakirer, elektrotehničar… U autosalonu na poklon smo dobili kape i papire na kojima se nalazi popis usluga koje autosalon nudi. Time je naš posjet Slavonskom Brodu bio završen. Vjerujemo kako je mnogim učenicima pomogao u donošenju odluke koju srednju školu upisati.
Sa rukama prepunih poklona sretno smo se vratili u Cernik oko 15 h.
Filip daje intervju za TV U CNC radionici
Praktikum za vodo i plinoinstalatere Učionica tehničkog crtanja
Ispred montaže Stolarski praktikum

Više slika pogledajte u fotoalbumu.


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Alena Zebić   datum: 30. 4. 2008.

e-Dnevnik


Škola za život


Školska prehrana


PODRUČNE ŠKOLE

ŠMK JELOVNIK

Klikni na jelovnik.png

Priloženi dokumenti:
jelovnik.png


Kakvo je vrijeme?

 


Korisni linkovi
Institucije
 • MZOS
 • Carnet
 • Portal Škole
 • HSIN
 • AZOO
 • NCVVO
 • Office 365

Tražilice
 • Google
 • Yahoo
 • AskForKids

Priroda

Časopisi
 • Enter
 • BUG
 • VIDI
 • Meridijani
 • PC CHIP


Anketa
Kad odrastem bit ću:

Posjetite...


webmail

portal za škole

 


Učenički WEBovi
preskoči na navigaciju