preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kada zvono zvoni?

1. sat: 07:30 - 08:15
2. sat: 08:20 - 09:05
1. veliki odmor
3. sat: 09:20 - 10:05
2. veliki odmor
4. sat: 10:25 - 11:10
5. sat: 11:15 - 12:00
6. sat: 12:05 - 12:50
7. sat: 12:55 - 13:40
8. sat: 13:45 - 14:30

KALENDAR
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Svjetski dan voda

Održiva energija

ČUVAJMO ŠUME

NAGRADE

Tražilica
Vijesti

Gosti iz cijele Europe oduševljeni novogradiškim krajem

Prošli je tjedan u trajanju od 14.5. do 17.5. u organizaciji Osnovne škole „Matija Gubec“ Cernik održan 4. sastanak projektnog tima međunarodnog projekta TODAY'S SEEDS ARE TOMORROW'S FORESTS financiranog iz pretpristupnih fondova Europske Unije u okviru Comeniusa, dijela Programa za cjeloživotno učenje posredstvom Agencije za mobilnost i programe EU.


Projektni tim Osnovne škole „Matija Gubec“ Cernik sastavljen od 7 učitelja i 10 učenika  zadužen za provedbu međunarodnog projekta TODAY'S SEEDS ARE TOMORROW'S FORESTS pokazao se izvrsnim domaćinom četvrtog sastanka 29 predstavnika učitelja i učenika iz 8 partnerskih osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova iz 8 zemalja Europe (Francuska, Španjolska, Velika Britanija, Litva, Bugarska, Rumunjska, Cipar, Grčka). Sve aktivnosti su provedene u skladu s planiranim rasporedom.

Gosti iz 8 partnerskih zemalja imali su se priliku upoznati s glavnim gradom Republike Hrvatske Zagrebom, Plitvičkim jezerima te ponajboljim što se u okolici Nove Gradiške ima za vidjeti i obići kao i s izdašnom gastronomskom ponudom.

Nakon turističkog obilaska Zagreba i Plitvičkih jezera koji su u maniri turističkih vodiča u potpunosti odradili članovi našeg projektnog tima, gosti su se zajedno s našim učiteljima i učenicima zaputili prema Novoj Gradiški. Tu su osim aktivnosti predviđenih projektom obišli cernički dvorac i Franjevački samostan također uz stručno vodstvo članova našeg projektnog tima. U vrtu Samostana je kao simbol ovoga susreta u prisutnosti gvardijana fra Ante Perkovića zasađeno drvo hrasta koje će ostati kao vječna uspomena na ovaj susret. Zatim su se naši gosti zaputili na izletište Strmac gdje su im za to zaduženi učenici i učitelj biologije održali kratko predavanje o gospodarenju šumom i općenito o šumskom ekosustavu ovoga kraja. Navečer je za goste organizirana tradicionalna večera u restoranu „Dukat“ u Novoj Gradiški.

Posljednjega su dana svim sudionicima uručene potvrde o sudjelovanju na ovome susretu te prigodni pokloni sa simbolima cerničke škole i ovoga projekta. Prisutne je pozdravila i ravnateljica Osnovne škole „Matija Gubec“ Cernik te im je tom prigodom uručila monografije „250 godina školstva u Cerniku“. Susret je završen obilaskom i ručkom na OPG-u „Lazić“ na kojem su gosti imali priliku (neki i po prvi puta u životu) vidjeti domaće životinje koje se na tom imanju uzgajaju.

Petak popodne gosti su imali slobodno za obilazak Nove Gradiške dok su se njihovi učenici, koji su se poradi truda učenika domaćina ovdje zaista osjećali kao kod kuće, uputili u istraživanje grada u društvu učenika Osnovne škole „Matija Gubec“ Cernik. Naši su učenici iskoristili ovu priliku kako bi stekli nova prijateljstva i usavršili znanje engleskog jezika.

Valja napomenuti kako su naši gosti oduševljeni prirodnim ljepotama naše zemlje te netaknutom prirodom, nezagađenim zrakom i vodom s čime se u većini zemalja susreću kao nepremostivim problemom. Svakako valja istaknuti i ljubaznost i pristupačnost domaćina iz Osnovne škole „Matija Gubec“,  lokalnih ugostitelja i svih ostalih ljudi dobre volje s kojima su se imali priliku susresti prilikom ovog boravka u našoj zemlji.

Nadam se da će ovaj susret ostati upamćen kao dobra reklama našeg kraja te samim time usmjeriti ovaj kraj prema ulaganjima u sustavnu turističku promidžbu budući da smo našim malim primjerom pokazali da ovaj kraj ima dobar proizvod koji bi se uz malo dobre volje mogao vrlo lako prezentirati na opću dobrobit.

U prilogu Vam šaljemo opsežnu fotogaleriju te Vas upućujemo na stranicu http://seedsforforests.ro/ na kojoj možete pronaći više dodatnih informacija o ovom projektu.

Na kraju nam valja zahvaliti našim europskim prijateljima na posjetu te najaviti novi susrest u Litvi od 22. do 26. rujna početkom iduće školske godine na koju se produžuje trajanje ovoga projekta.

 

Project manager: Ivan Galić, prof.

FOTOGALERIJAPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Kristina Slišurić   datum: 23. 5. 2013.

e-Dnevnik


Škola za život


Školska prehrana


PODRUČNE ŠKOLE

ŠMK JELOVNIK

Klikni na jelovnik.png

Priloženi dokumenti:
jelovnik.png


Kakvo je vrijeme?

 


Korisni linkovi
Institucije
 • MZOS
 • Carnet
 • Portal Škole
 • HSIN
 • AZOO
 • NCVVO
 • Office 365

Tražilice
 • Google
 • Yahoo
 • AskForKids

Priroda

Časopisi
 • Enter
 • BUG
 • VIDI
 • Meridijani
 • PC CHIP


Anketa
Kad odrastem bit ću:

Posjetite...


webmail

portal za škole

 


Učenički WEBovi
preskoči na navigaciju